Sitemizi hangi kanalla öğrendiniz?
Facebook
Arama Motoru
Instagram
Diğer
 
 
MİSYONUMUZ (16.04.2015)

  


  ALFA EĞİTİM KURUMLARI OLARAK MİSYONUMUZ

 
  Evrensel ve etik değerleri benimsemiş, gücünü bu değerlerden alan, birlik ve beraberlik içerisinde farklı milletlerle iletişim kurabilen, bütün yönleriyle gelişmiş yüksek karakterli nesiller yetiştirmektir. 

  Karakter eğitimi kurumlarımızın en önem verdiği hususlardan biridir.Karakter eğitiminin bütün kültürlerdeki ortak noktası kişinin iç dünyasını ruhunu ve özünü görebilme anlamında kendini bilmesidir. Kurumlarımızda karakter eğitimi özel bir rehberlik programı kapsamında tüm derslerimizde yürütülmektedir. Öğrencilerimize hem milli hem de evrensel değerlerin kavratılması ve bu değerleri duygu düşünce ve davranışlarına yansıtabilmeleri amaçlanmaktadır.

  Karakter eğitimi sadece tek derse sıkıştırılmış bir eğitim değildir. Öğrencinin yaşamı boyunca devam eden okulunda, evinde, sosyal hayatında, arkadaşları arasında yani hemen hemen her alanda varlığını sürdüren bir eğitimdir.
Mükemmel insan olmak için doğru ve iyi olana odaklanmak ve bunların peşinden gitmek gerekir. Sadece kötülüklere hayır demek insanı ahlaklı ve karakterli yapmaz.
Bu doğrultuda toplumsal önemi olan yaşayan değerlerimize de sahip çıkmak gerekmektedir.

   
 Tek gayemiz değerler eğitimine duyulan ihtiyacın arttığı son zamanlarda yok olmaya başlamış olan değerlerimizi korumak çocuklarımıza bu değerleri gelişim dönemi özelliklerine uygun olarak kazandırabilmektir.

   Geleceğin aydın yüzlü nesillerini eğitmek prensibiyle hareket eden güler yüzlü, dinamik, tecrübeli, sürekli kendini yenileyen ve tüm akademik öğretim tekniklerine sahip eğitim kadromuzla;  

-Bilimsel ve sosyal olgunluğu yakalamış, ne istediğini bilen, karar alabilen, özgüven sahibi,
-Her platformda birikimlerini aktarabilen ve ülkesini her yaşta temsil edebilen,
-Değerleri ile barışık, empati kurabilen, tüm insanlığın değerlerine saygılı seçkin bireyleri
Özgün ve özel bir eğitim anlayışıyla yetiştiriyoruz.

 Kısacası,

“Yaşayarak öğreniyor, öğrenerek yaşıyoruz.”

Gösterdiğiniz ilgiye layık olmak dileğiyle...

ALFA EĞİTİM KURUMLARI